Heeft jouw bank ook alle hoeken van je woonkamer al gezien??
De mijne wel, hoor. Inmiddels heeft ie een mooie vaste plek gekregen.

X

Vroeger kreeg ik regelmatig de kriebels om de meubelopstelling van mijn woonkamer te veranderen.

Ik vind dat nog steeds af en toe leuk. Als de meubels anders staan, voelt het alsof ik een nieuw huis heb. Daar kan ik enorm van genieten. Tegenwoordig verander ik niet meer met de hele meubelopsteling, maar verander ik meer de kleinere dingen. Ik ben namelijk nu erg tevreden over de opstelling van mijn meubels.

X

Veel mensen schuiven regelmatig met hun meubels. Meestal doe je dat als je niet helemaal gelukkig bent met hoe de meubels staan.

Als ik baalde van mijn interieur, begon ik altijd vol enthousiasme de meubels te verplaatsen. Maar op een gegeven moment was ik het dan zat, en dan wist ik me met een aantal meubels geen raad. Ik hield altijd dingen over. Wat ik in mijn hoofd bedacht had, klopte eigenlijk nooit met de werkelijkheid.

X

Het verplaatsen van meubels blijkt bijna nooit het gedroomde resultaat op te leveren.

Je bent eerder weer een illusie armer. Balen! Ben je er uren mee bezig geweest en nog steeds ben je er niet echt blij mee.
Je weet nog steeds niet waar je de bank het beste neer kunt zetten en wat de prettigste meubelopstelling voor jouw huis is.

X

Je hebt een lastige ruimte, er zijn veel beperkingen in jouw ruimte etc.

Je hebt een vierkante ruimte en weet niet hoe je die gezellig moet maken of je hebt hoekjes en je hebt geen idee wat je ermee kunt doen.
Denk jij ook dat jouw type ruimte moeilijk is om goed in te richten? Daar kun je weleens gelijk in hebben. Huh?! Ja echt!
Bijna elke woonkamer heeft zo zijn eigen beperkingen: (veel grote ramen), deuren, verwarmingselementen, loze hoeken, heel groot en open of juist klein waardoor het snel te vol voelt, een haard die op een onhandige plek zit en ga zo maar door. Toch is van elke ruimte iets moois te maken. Je kunt er vandaag al mee beginnen.

X

Stop met het verplaatsen van je meubels omdat je er niet tevreden over bent. Het levert niks op!

Er is een aanpak die je veel meer oplevert, die ga ik je zo vertellen. Daarnaast is weten wat je beter niet kunt doen net zo belangrijk. Zomaar zonder een plan schuiven met je meubels helpt je niet verder, tenminste als je voor het beste resultaat wilt gaan.

Nu meer over de nieuwe aanpak. Bepaal altijd als eerste de juiste plaats voor de bank. Altijd! Dat is de basis waar je vanuit gaat, goed dus om te onthouden. In gedachten had je misschien al dat leuke kastje tegen een specifieke muur aangezet of zag je de eettafel al bij het raam staan. Laat het los! Je gedachten de vrije loop laten gaan heeft je over het algemeen helaas niet het beste resultaat opgeleverd. En ik kan het weten.

X

“Maar dat is juist het probleem, ik weet niet wat de beste plek voor de bank is.”

X

Hier zijn nog 3 tips hoe je de juiste plaats voor de bank bepaald:

Tip 1:
Zorg dat je bank geen obstakel is in je ruimte. Het woord obstakel zegt al dat het niet prettig voelt. Als je direct bij binnenkomst tegen de achterkant van de bank aanloopt, dan voelt de bank als een sta in de weg. Ook als je je om een bank (of andere meubels) heen moet manoeuvreren om op andere plaatsen in de ruimte te komen is niet fijn. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk dingen in je ruimte zijn waar je je aan stoort. Die horen er niet in thuis.

Tip 2:
In een huis draait alles om gevoel. Hoe kijk je de ruimte in als je op de bank zit? Hoe voelt de zithoek als je er met vrienden zit? Knus en gezellig? Krijg je makkelijk contact met elkaar? Of is de afstand tussen jullie zo groot dat het moeilijk is om een goed gesprek met elkaar te voeren? Als je op straat een persoonlijk gesprek voert, ga je automatisch dichter bij elkaar staan. Dat lukt niet als je twee meter van elkaar af staat. Hoe zit dat in jouw zithoek?

Tip 3:
Iedereen vind het fijn om op een bank te zitten die met de achterkant tegen een muur aan staat. Nog liever zitten we in een hoek: een soort nis. Dat voelt veilig. Een bank die los in de ruimte staat voelt daarom minder prettig.
Als er een raam achter je zit, heb je waarschijnlijk de neiging om steeds achterom te kijken. Er gebeurt van alles achter je rug om. H’mm, niet echt prettig toch?! Natuurlijk zijn ook daar weer verschillende oplossingen voor, want soms kan het niet anders dan de bank midden in de woonkamer neer te zetten. Maar als het niet hoeft, doe het dan liever niet.

#Nog één keer in het kort:

* Vermijd obstakels.
* Alles draait om gevoel.
* In een nis zitten voelt veilig.

X